Wagyu vlees kopen

Wilt u Wagyu vlees kopen? Dan is goed om te weten waar Wagyu vlees voor staat.

Wagyu is de naam van een van oorsprong Japans runderras dat bekend staat om zijn zeer exclusieve en smaakvolle rundvlees. Als u de smaaksensatie nog niet heeft mogen ervaren dan raden wij u aan het vlees van een Wagyu te proeven. Dat is namelijk verslavend lekker. Door de hoge marmering van zachte vet is het kenmerkend lekker en zeer gezond door de omega 3 vetsamenstelling.

Mister Wagyu biedt u ook het exclusieve Wagyu Bresaola-vlees aan: dit is geperst en natuurlijk gedroogd Wagyu rund dat ambachtelijk is gezouten met zeezout. Het resultaat is een gezond stuk rundvlees met een wereldse zachte smaak. Uiteraard kunt dit Wagyu vlees kopen in onze webshop.

Wagyu vlees kopen, weetjes van het Wagyu rund

Marmering

Wagyu vlees heeft 12 verschillende graden van marmering. In Europa geven de mensen hun voorkeur aan niveau 6 van marmering. Japanners zijn gecharmeerd van 12 wat wij erg ‘rijk aan vetten’ vinden.

Gezond

De marmering van de Wagyu bevat een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren (Omega 3 en 6) net zoals in vette vis. Deze vetzuren hebben als eigenschap dat zij het cholesterolgehalte in het bloed van de persoon die het vlees eet, verlagen. Hierdoor vermindert ook de kans op hart- en vaatziekten.
Een van deze onverzadigde vetzuren is CLA; deze groep onverzadigde vetzuren gaat het dichtslibben van bloedvaten (arteriosclerose) tegen. Aan CLA worden ook andere verschillende positieve gezondheidseffecten toegeschreven zoals de bescherming tegen bepaalde vormen van kanker.

Historie van Wagyu

De oorsprong van Wagyu ligt in Japan. Daar gebruikte men de dieren voor de trekkracht. Ze moesten de rijstvelden omploegen. De Wagyu’s zijn dus op natuurlijke manier geselecteerd vanwege hun sterke lijven, krachtige beenwerk en het goede karakter. De Keizer en de Shoguns merkten dat zijn soldaten krachtiger waren als ze Wagyu vlees aten. Daarom mogen we dit Keizerlijk vlees noemen.

Wagyu vlees kopen in onze webshop

In onze webshop kunt u vers ingevroren Wagyu vlees kopen. Voor grotere stukken vers Wagyu vlees kunt u het bestelformulier gebruiken.

Bekijkt u ook onze veel gestelde vragen als er nog onduidelijkheden zijn.